2019-02-04
朋友介紹來到尖沙咀呢間新開嘅樓上酒吧,店面都算幾大而且樓底頗高,加上有個落地大玻璃窗戶,感覺開揚舒適。另外酒吧設計走型格路線,裏面更有飛鏢、氣墊球同有大量酒game嘅電子遊戲枱,有咁多設施唔駛齋飲咁dry!餐牌上有五花八門嘅cocktail款式,而且仲要唔係出面常有個幾款,好多都好有特色,就好似我叫左呢個oh la la,係店內主打之一,飲落好香熱情果味,又唔會太甜味道好fresh!Cloud Breal Zinfandel 店員介紹呢款紅酒比較易入口,果然飲落味道唔會太嗆,但係又有淡淡果甜嘅after taste,可能太易入口唔覺意好快就飲晒。Pale Clouds Sauvignon Blanc由於杯紅酒太好飲,所以就決定再追加呢杯白酒,呢杯同樣易入口,味道偏酸。店內另外仲有供應三款小食: 炸蝦丸、雞翼及薯角,啱晒送酒食,其中最鍾意呢度嘅炸蝦丸,做得彈牙而且炸粉又唔會太厚。
Cloud Breal Zinfandel
Pale Clouds Sauvignon Blanc