2022-11-17
呢排好想去食唔同種類或者唔同烹調方法嘅雞肉,俾我朋友介紹咗去呢一間有特色三黃雞嘅火鍋。首先去到嘅時候店員都十分之熱情咁去推薦我哋可以嘗試嘅菜式,將你嘅需求同店員講完之後就會有非常好嘅推介!🐥講到明想食雞嘅時候,店員就推薦左呢一個新鮮三黃雞,配上一個花膠濃雞湯嘅火鍋湯底。唔單止滿足到我哋想食雞嘅要求,而且仲係女仔非常友善嘅湯底。濃郁嘅雞油配合埋每一啖都彈牙嘅花膠,一路食一路感受到愛人愛到愛咁樣去補充緊啲骨膠原👍🏻🐷我哋除咗食雞之外,仲發現咗一個出邊比較少見到嘅豬黃喉,佢個口感係比較爽口,食落去會係爽脆有咬口嘅感覺,配上濃郁嘅花膠雞湯,真係可以唔使醬汁都可以!🧆小食方面,我哋叫咗佢哋自家製嘅懷舊魚肉燒賣,好感到十分之蛋,而且佢嘅魚肉味都十分之濃郁,配上甜甜嘅豉油。我哋仲叫咗個台式臭豆腐,感覺就好似去咗台灣食咁,外脆內軟。
🐥講到明想食雞嘅時候,店員就推薦左呢一個新鮮三黃雞,配上一個花膠濃雞湯嘅 火鍋湯底。唔單止滿足到我哋想食雞嘅要求,而且仲係女仔非常友善嘅湯底。濃郁嘅雞油配合埋每一啖都彈牙嘅花膠,一路食一路感受到愛人愛到愛咁樣去補充緊啲骨膠原👍🏻
🐷我哋除咗食雞之外,仲發現咗一個出邊比較少見到嘅豬黃喉,佢個口感係比較爽口,食落去會係爽脆有咬口嘅感覺,配上濃郁嘅花膠雞湯,真係可以唔使醬汁都可以! 🧆小食方面,我哋叫咗佢哋自家製嘅懷舊魚肉燒賣,好感到十分之蛋,而且佢嘅魚肉味都十分之濃郁,配上甜甜嘅豉油。我哋仲叫咗個台式臭豆腐,感覺就好似去咗台灣食咁,外脆內軟。