2010-11-20 57 views
今年認真瘋狂, 3個禮拜內食咗3次大閘蟹, 仲要其中一餐係全蟹宴, 不過今年質素真係差咗, 蟹膏未如去年澎湃, 今年失收真係好影響7人叫咗一個4人餐, 再另加3個小籠包, 賽螃蟹, 西檸雞同白飯12隻大閘蟹 (8隻皇+4隻后) - 我比較鍾意食公, 因為流質感覺味濃 d, 而后就似食膏蟹咁, 同埋又硬又乾唔吸引杏汁玉帶羮 - 好勁杏汁, 味道仲帶點咸, 好奇怪… 我食咗好細啖就已經放棄咗外婆菜手抓花蚌 - 外婆菜原來係鴻星秘製o既, 味道有點像欖菜, 呢味餸好味呀, 但有點油清蒸海斑 - 本來呢個 size 最好味, 但蒸得過晒火, 肉質變鞋酒釀脆皮鴨 - 一d都唔覺有酒味, 但味道是不錯的, 皮脆肉嫩蟹粉小籠湯包 - 皮薄湯濃, 一咬就流晒 d 蟹粉湯出嚟, 好味到難以形容, 好有衝動想食多隻竹籠飄香飯 - 呢個糯米飯原來都好好味, 仲以為好硬無乜味添, 原來軟中帶硬, d 料仲炒得好香添紅豆沙 - 唔太甜, 有果皮香, 侍應仲好細心分咗 7碗芥末牛柳粒 - 鴻星網站 download, 少許芥末味, 味道不錯, 餐前小食一流賽螃蟹 - 雖然用咸蛋王嚟炒好香, 但蛋白炒得耐咗, 好老

紅豆沙 - 唔太甜, 有果皮香, 侍應仲好細心分咗 7碗
賽螃蟹 - 雖然用咸蛋王嚟炒好香, 但蛋白炒得耐咗, 好老唔滑
西檸雞 - 皮炸得好薄, 個檸汁唔太酸好啱啱好, 仲好味過大排檔, 必食 !

後記 : 以上7人份量都好飽, 食物水準比東海好得多, 而服務更是貼心兼滿意
8隻公先出場
老魚
西檸雞
啖啖肉
2010-11-13
$250 (Dinner)
公得好少膏
正到爆