小弟餐廳用餐就多,餃子通常食開荃豐大排長龍個間餃子店。 今天出開老家深水埗買SIM卡,經過呢間新開餃子店,我地喜歡飲湯,被養生湯底吸引,下午茶時間裡邊都空無一人,OPEN RICE 又冇食評,猶豫之際, 有位中年男士客人入內, 我地決定膽粗粗試下試下最低要求: 湯無味精及一定夠熱, 落單即煎餃, 湯就一直煲住, 個湯來到, 好濃好足料, 花膠湯好黏口 蟲草花豬骨又係另一味道最後叫多碗外買俾爸媽試下, 都係加$8 食花膠!老細爸爸都叫我地食完俾下意見!湯底無得輸, 餃子尚有進步空間。大家經過都可以試下試下
最後叫多碗外買俾爸媽試下, 都係加$8 食花膠!

大家經過都可以試下試下
花膠湯底 真材實料
花膠 手板咁大 仲有雞脾肉及豬骨
煎咸蛋黃餃子
蟲草花豬骨湯併花膠香菇肉餃
Other Info. : 我要杯水,阿姐係水樽加水俾我, 老細爸爸好有心, 即時上前攞住杯走向熱水機加暖水俾我,同廚房老闆娘傾開食評 老闆娘見到有食評話唔係靚花膠,只係鱈魚膠,足料養生湯加$8 手板大既鱈魚膠,真係唔開心 大隻佬來緊再加養生湯底麵餐。 下次經過都會再試下, 睇下有冇新食品
2024-10-21
$60 (Tea)
花膠湯底 真材實料
花膠 手板咁大 仲有雞脾肉及豬骨
蟲草花豬骨湯併花膠香菇肉餃
  • 杞子花膠雞湯 ,蟲草花豬骨湯