2016-10-16
佢雖然係屬於大家樂的,但茶餐廳路線,比快餐更多原化,食物有酒樓的,同經典港式早餐,因為佢新開張,所以都幾多人等位,今日我們試左,方魚肉碎海鮮泡飯,台式牛肉麵,豉椒排骨脆麵。 飲品係即磨咖啡-基本7成人都係飲呢樣,而我最鍾情係紅豆咖啡冰,跟餐加少少錢就得,紅豆夠綿,飲到咖啡香味有又有奶味,感覺入口幼滑,紅豆又多好味,我推介此款!方魚肉碎海鮮湯飯,味道ok,海鮮就有d虾仁,尤魚仔,冬菇,蔥,芫茜,肉碎,我覺得方魚個脆脆太少,如果落多d更好。豉椒排骨脆麵,真係唔打得都睇到,犀飛利脆得黎係唔燶架,顏色係好淺黃,當日油份就feel到炸禁,但佢炸得禁靚真係勁過去酒樓食啦!醬同餸分開上,禁就唔會未食就淋晒,呢個設計都唔錯,好食台式牛肉麵,大大件牛腩夠淋, 湯有牛味,都唔差, 比想像中好,住長沙灣的朋友一定要去試下 中,不過都幾多人。佢門口賣麵包,麵包9點後買一送一,街坊可以考慮下