2016-08-15 1539 views
經常留意open rice 最近有咩特別食物,冇意間發現了呢間原隻龍蝦pizza ,自問龍蝦伊麵就食得多,原隻龍蝦就少食,所以呢日特約食友一齊食新野😝對我來說,食西餐其中一款菜色必定係沙律,可以清清腸胃。這間$88的凱撤沙律略貴了一點,沒什麼特別。主角登場-原隻龍蝦pizza,薄底pizza 配水牛芝士,海鮮汁,少量蔬菜及香草類,看似配料少,但主角係龍蝦,太多配料反而失色。餅底鬆脆配上龍蝦肉及海鮮汁的額絕配。連我平常不好pizza 也味蕾大增,加了3塊👍👍還有剩的龍蝦肉切粒也收藏於龍蝦殼內,我選了蝦頭,當然為的是蝦膏,我也不害羞用鑰匙刮入面的蝦肉及蝦膏,果然好新鮮同好味,很想下次再品嘗另一款鵝肝pizza 呢。朋友另點了一杯熱朱古力,很有心意地寫了公司名稱。飲品就不品論,因為不是我飲的。
凱撒沙律
對我來說,食西餐其中一款菜色必定係沙律,可以清清腸胃。
這間$88的凱撤沙律略貴了一點,沒什麼特別。
龍蝦pizza
餅底鬆脆配上龍蝦肉及海鮮汁的額絕配。
連我平常不好pizza 也味蕾大增,加了3塊👍👍
龍蝦頭