2022-12-30 198 views
那個地址: 大角咀埃華街116-118號地下8A號舖#yauyau_大角咀平時行過大角咀都有幾台喺度等緊,今次可能因為落雨佢門口條龍終於冇咗啦,跟住就入咗去食。大角咀太多好嘢等我哋發掘。🍤🍤台南蝦卷便當 $58佢哋蝦卷類似有啲泰國炸蝦餅嘅感覺,但係呢佢係比較淋,唔脆。但係裏面係勁重蝦味,再加埋佢個海苔粉簡直係將成個海洋呈現喺你面前。佢仲有其他配菜例如粉絲豆乾粟米白菜,佢啲配菜好啱送飯全部都有調味,味道偏甜,尤其係粟米係成個飯上面有畫龍點睛效果,令個白飯好香口。🍖🍖那個滷排骨便當 $66成塊排骨有塊面咁大,滷水汁整得非常之香,喺台灣好地道嘅滷水汁味道,但係唔鍾意肥膩嘢嘅朋友可能要先篤一篤佢,搵佢舊肥膏出嚟,如果唔係就好容易食埋落肚。我覺得佢香脆同埋滷水入味嘅地方就係嗰個肥膏, 大家就算唔鍾意都好都可以試細啖。🍘🍘三星蔥餡餅 跟餐+$12呢個係一個台式嘅小籠包,裏面嘅蔥非常之香口,一啲草青味都冇而且仲有好濃郁嘅湯汁係個包裏面,我覺得會比香港酒樓嘅小籠包更加出色,因為佢可以平衡到湯汁同埋肥豬肉嘅比例。就算係炸都唔會太過油膩。🥬🥒黑蕎麥沙律菜 跟餐+$12呢份嘢都幾抵食,上面有唔少沙律醋,大家
那個
地址: 大角咀埃華街116-118號地下8A號舖

#yauyau_大角咀

🍤🍤台南蝦卷便當 $58

🍖🍖那個滷排骨便當 $66

🍘🍘三星蔥餡餅 跟餐+$12

🥬🥒黑蕎麥沙律菜 跟餐+$12
呢份嘢都幾抵食,上面有唔少沙律醋,大家食咁重口味,要食返幾條菜啊。啲菜好新鮮唔會話有浸咩草青味咁。

🧋🧋古早味紅茶 跟餐free
茶底非常濃郁,就算走糖,佢杯茶完全冇苦澀味,值得飲。

🧃🧃鳳梨古早味紅茶 跟餐+$12
呢杯因為冇走糖所以有啲甜,但係嗰個鳳梨汁好出,同金鑽鳳梨冇分別咁濟。

成間餐廳嘅飯餸同埋飲品小食都非常之高質,都好容易理解點解佢成日都可以大排長龍,又抵食地方又乾淨。

味道: 4.6/5
服務: 3.8/5
環境: 3.8/5
番兜: 4.5/5

#大角咀美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #大角咀台灣菜 #台灣菜 #那個