2013-06-23 4287 views
有朋友生日,所以一行十人來到這裡搞生日party, 地點係市區,比較方便,但地點幾吊腳,我地要係太子MTR 行十分鐘過來,呢到要行樓梯先上到黎。服務方面相當周到,呢度真係要讚一讚,正當我們一行幾個人在必發道找這個燒烤場的時候,有個職員行過,主動問我們是不是找燒烤場,然後帶我們到這裡,非常細心。呢度天台可以BBQ,下一層可以卡啦OK。環境方面,天台的BBQ 場真係麻麻地,反而卡啦OK 的地方幾好。天台BBQ場比較細,坐得唔舒服,不過地方都算乾淨,有水喉洗手,對於我黎講呢樣好重要。食物方面都好多嘢可以燒,都好新鮮,有多春魚、雞翼、蒜蓉包、雞腎、香腸、雞扒、牛朳、秋刀魚。本人覺得雞朳最好味,一來大小適中,唔會太大塊,所以比較容易燒熟,二來肉質鮮嫩,非常好味。仲有本人最愛的多春魚,細細條,燒完之後卜卜脆,每次BBQ 最少要食5、6條才滿足。飲品方面是任飲的,這方面也值得一讚。基本上雪櫃裏有大量汽水和其他飲品任飲,因為BBQ 當日比較熱,本人最少飲了4、5支飲品,而一般BBQ 場只會包一支水加一個飲品。因為其中有朋友好鐘意食海鮮,所以我們另外加海鮮,包括大虎蝦、蟶子皇、珍寶凡立貝、冰鎮翡翠螺。但

因為其中有朋友好鐘意食海鮮,所以我們另外加海鮮,包括大虎蝦、蟶子皇、珍寶凡立貝、冰鎮翡翠螺。但要食海鮮的話,要另外加錢。
珍寶凡立貝好大隻,好厚肉,燒完之後,非常爽口,回味無窮。
總括黎講,呢度係幾好。第一,係市區,唔洗去到大埔,屯門咁遠就可以BBQ, 第二,一個價錢,二個服務,又可以BBQ, 又可以卡啦OK。以180 蚊可以BBQ + 卡啦OK, 相當唔錯!

2013-06-01
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday