2023-05-20 68 views
今晚同T先生去左天后食嘢,揀左人氣粥品店。剛剛黎到,幸好有位既~😁 店舖都幾光猛,比想像中寬敞,都坐足晒人呀。主打粥、粉麵、飯。其實我幾心大心細,咩都想試😅 每人最低消費$50⋯⋯結果,我地揀左豬潤湯飯套餐再加小食。小食 - 麻辣牛筋,夠辣惹味,牛筋幾腍,算入味;內裡在3舊蘿蔔,蘿蔔味道都幾鮮甜,整得幾好,抵讚蠔油生菜(跟餐) - 正常味道唔會過腍。油條 - 冇想中脆口,普通啲。主角- 豬潤湯飯。有7大塊,豬潤幾綿幾嫩口,整得剛剛好,而且又大片😆 而湯呢,用大地魚敖湯做湯底,幾清甜既,配上大蔥切絲⋯成碗豬潤湯底由賣相,味道,我后T先生都很滿意 豬潤可以配上麻辣汁一齊食,刺激下味蕾😆😆最後杯熱薏米水(跟餐) - 不太甜岩晒我,而且有蜜棗,薏米,飲到少少薑味,都唔錯😆難怪keep 有人幫襯堂食和外賣,加上堂食又免加一,我地會再encore 的
今晚同T先生去左天后食嘢,揀左人氣粥品店[味滿]。剛剛黎到,幸好有位既~😁 店舖都幾光猛,比想像中寬敞,都坐足晒人呀。主打粥、粉麵、飯。其實我幾心大心細,咩都想試😅

每人最低消費$50⋯⋯結果,我地揀左豬潤湯飯套餐再加小食。

麻辣牛筋

蠔油生菜(跟餐) - 正常味道唔會過腍。
蠔油菜芯

油條 - 冇想中脆口,普通啲。
油條

豬潤可以配上麻辣汁一齊食,刺激下味蕾😆😆
豬潤湯飯

熱薏米水