2023-09-08
朋友好有心思咁帶咗我嚟呢間有情調嘅西餐廳 有個色彩繽紛嘅酒吧位置好啱打卡 我哋嗌咗一份set dinner 再加散叫兩樣食物😋炸魚薯條 他他醬汁炸魚柳肉汁飽滿 點完他他醬就更加好食😋 仲有三條咁多 同朋友分享就啱晒啦 炸薯條份量好多㗎 裝到成個容器都滿晒🍟 炸魚薯條上碟好熱辣辣 所以食嘅時候要小心啊香烤魷魚薄餅薄餅嘅種類都有好多 不過我就俾呢個魷魚薄餅吸引咗啦🤩 入面除咗有好多魷魚之外 仲有紅洋蔥同粟米 底下嘅醬並唔係番茄汁 而係龍蝦醬汁🤪 又估唔到呢個醬汁同口感彈牙嘅魷魚咁夾🦑 底下嘅Pizza雖然有一定厚度 但係焗得好脆口牛肉他他配多士牛肉他他用咗墨西哥辣椒嚟調味 但由於份量唔算太多 所以主要係食到墨西哥辣椒嘅香味 而並非佢嘅辣味🌶️ 再配埋有隻生蛋黃喺面頭 撈埋一齊食嘅黏性更強 可以輕鬆放上多士上面😮龍蝦濃湯呢個餐仲包括有一件餐廳自製嘅麵包🍞 龍蝦湯真係好香同埋好creamy 飲落口都知道個湯係真材實料 自製麵包都幾鬆軟 烤羊架羊肉嫩滑 迷迭香燒汁意外地同羊味夾呀 底下仲有胡蘿蔔椰子蓉 甜甜地 好順喉 羊肉枝豆可樂餅係炸嘅 都幾香口😼 伴碟仲有小胡蘿蔔是日甜品跟餐嘅甜品都有幾個選
炸魚薯條 他他醬汁
香烤魷魚薄餅
牛肉他他配多士
龍蝦濃湯
烤羊架
是日甜品
跟餐嘅甜品都有幾個選擇 我就揀咗今日嘅精選甜品Tiramisu🍰 Tiramisu份量啱啱好食落口唔會太膩 我鍾意佢中間嘅豆腐雪芭 口感一流🍧
Mocha
雖然拉花夠簡單 但係一啲都唔會影響佢嘅味道 口感好滑🍫 朱古力同埋咖啡嘅比例就係朱古力重少少 但係啱晒鍾意食甜嘢嘅我呀☕️
餐廳環境好舒適 我真係想俾滿分佢😙 服務都唔錯 我哋就真係好似on the spot咁俾人serve😛 呢餐食得好飽 好豐富咁離開😋