2021-11-07
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️無辣不歡嘅我weekend突然想食川菜,近近地去咗呢間新開喺天后嘅「見見面」過吓辣癮💃🏻🌶⭕️ 口水雞(半隻)食川菜必嗌嘅涼菜😆口水醬汁有刺激辛香嘅麻辣味,而且唔係死辣,辣味非常有層次感,食得好過癮🤤👍🏻⭕️ 酸菜魚(生魚)大大盤😍有得揀少油同少咸,咁就唔驚太濃味同肥膩💁🏻♀️ 酸菜湯頭非常濃郁,而且入面除咗酸菜仲加咗檸檬,令「酸」嘅層次進一步提升,非常開胃。魚肉份量足又無乜骨,肉質滑嫩又入味🐟😋⭕️ 大盤花菜即叫即炒有鑊氣,個邊有少少焦但又唔會乾,食落爽脆惹味,仲有大大片五花腩肉片同芹菜伴炒,推薦的呢💯⭕️ 炸饅頭(6件)呢個咁邪惡點會唔嗌呀🐽🤣饅頭炸得金黃香脆,識食嘅就梗係幫佢浸個煉奶浴先食啦😈
好食指數: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️
⭕️ 口水雞(半隻)
⭕️ 酸菜魚(生魚)
⭕️ 大盤花菜
⭕️ 炸饅頭(6件)