🔷🍽️🥩🎶 𝕆𝕟 𝕋𝕙𝕖 𝕊𝕡𝕠𝕥 ℂ𝕒𝕗𝕖 𝔹𝕒𝕣 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 - 𝕋𝕀ℕ ℍ𝔸𝕌〰️ 收工後跟朋友去食晚餐,便找了一間天后地鐵站距離十分近,位於8樓的西餐廳,餐廳好大,景色開揚,裝橫特別,有別於一般酒吧餐廳。另外,酒吧開放式,而且燈光用色比較七彩繽紛。🍽 🔹香蒜忌廉白酒煮藍青口伴法包鍾意食忌廉白酒煮青口嘅朋友應該好鍾意,白酒香忌廉滑又creamy。青口幾多幾大隻,而且每一隻都好滑身,平時我食一兩隻就停,但滑身程度足以讓我跟朋友「爭食」😎蒜蓉包烘過夠晒鬆脆,蒜蓉味好香,蘸忌廉汁一流。🔹北海道帶子蘑菇意大利飯帶子新鮮大粒,微微燒過香口啲。意大利飯磨菇汁濃郁,飯粒飽滿分明,分量都唔少。忌廉汁都好重,但絕對唔會有油膩的感覺,每一啖啖都有磨菇香氣🤩🔹OX cheek 慢煮牛頰肉慢煮牛頰肉非常軟腍,好入味,啖啖肉都是嫩滑,蘸西班牙醬食好好味,入口即溶。配菜都不馬虎,有薯蓉😍 椰菜花又甜又爽口。➰🔹Bubble Tiramisu 大大個氣泡喺面,拮爆佢散啲煙出嚟好香。Tiramisu面層係奶凍,奶味濃郁,口感幼滑,好睇又好食😋➰🔹Fineapplq Fizz藍色腔必點,呢隻藍色好靚好夢幻!
🔷🍽️🥩

🍽

🔹香蒜忌廉白酒煮藍青口伴法包
蒜蓉包烘過夠晒鬆脆,蒜蓉味好香,蘸忌廉汁一流。
🔹北海道帶子蘑菇意大利飯
🔹OX cheek 慢煮牛頰肉

🔹Bubble Tiramisu

🔹Fineapplq Fizz
藍色腔必點,呢隻藍色好靚好夢幻!厚厚一層泡泡,有藍椰子、菠蘿汁、青瓜汁,味道好fresh。
🔹Flower Sour
Pisco, Lemon, Luxembourg, Cranberry
Passion fruit, Egg White
一片西柚放喺面,再有層泡泡。用玻璃罩罩住,嚟到打開白煙飄出嚟好夢幻,香濃嘅酒味都撲鼻而嚟,Cranberry嘅味較為突出。

🔍 題外話

見到好多朋友介紹好多好野食,跟住佢地揀嘅菜式真係無選擇錯,真係好多都好好食

📌On The Spot Cafe Bar Restaurant (天后)
📍天后電氣道68號金輪天地8樓