2018-06-19 13 views
天后真係好多小店~今日又去咗天后搵野食~~見到清風橋底有一間食燒烤。坐到入去。發現除咗散叫之外仲有套餐~~套餐 好多野食 , 仲有龍蝦 成條荀殼 包埋飲品 甜品 平時食燒烤偏貴因為份量比較少通常叫得比較多, 所以 以上餐單 $568 又唔算貴wo~~決定叫套餐~~!沙律大大碟 芒果牛油果都好足料 新鮮~~金菇牛肉卷~~出乎意料地好食喔~燒得剛剛好 汁都好入味 個邊位仲有少少脆。特色炸拼盆三樣都咁正!炸雞軟骨, 雞翼 炸蝦~~✨炸蝦係大大隻,咬落實肉 啖啖肉。✨雞翼 好夠味 夠乾身✨平時食雞軟骨真係得骨, 佢既有少少肉。夠脆又夠香口。原條荀殼魚佢用泰式燒魚 中間放左香料 魚肉好滑 又唔多骨 。燒烤通常都食好多肉 ,所以有魚肉食下都幾清新~~不過我覺得個味淡左d~~✨✨✨重點 ✨✨✨芝士燒龍蝦出乎意料 我以為呢個價錢 龍蝦係渣野 係咁易, 又估佢唔到 龍蝦竟然唔削 實肉架woo係咪新鮮我就唔係好識分 不過食落起碼覺得唔錯想講佢個烏冬都唔錯 係稻庭烏冬。份量好多 , 絕對係三/四個人既份量。散叫都有架~~鯛魚湯烏冬 不過佢限量供應既最後有甜品揀雪米糍同燒湯圓~~梗係揀平時少食到既燒湯圓啦食完
天后真係好多小店~

沙律大大碟 芒果牛油果都好足料 新鮮~~

金菇牛肉卷~~

特色炸拼盆
三樣都咁正!

炸雞軟骨, 雞翼 炸蝦~~
✨炸蝦係大大隻,咬落實肉 啖啖肉。
✨雞翼 好夠味 夠乾身
✨平時食雞軟骨真係得骨, 佢既有少少肉。
夠脆又夠香口。

原條荀殼魚

✨✨✨重點 ✨✨✨
芝士燒龍蝦
係咪新鮮我就唔係好識分 不過食落起碼覺得唔錯

想講佢個烏冬都唔錯 係稻庭烏冬。
份量好多 , 絕對係三/四個人既份量。
散叫都有架~~
鯛魚湯烏冬 不過佢限量供應既

最後有甜品
雪米糍同燒湯圓~~
梗係揀平時少食到既燒湯圓啦
食完先知原來湯圓都可以燒 仲估唔到幾好食~~所以食梗已經係度諗 唔知可唔可以係屋企自己燒呢 😂😂

完美作結♥

總括嚟講佢啲食物質素係對得住個價錢嘅👍
另外覺得其實嗰份量可以三個人食。
如果係女仔細食點既 ,甚至乎4個人再加在散叫啲都仲可以
( 不過唔知佢哋有冇每人minimum charge呢~~😅)