2020-10-19 328 views
呢間應該係我最常去嘅甜品舖,可以令我一直encore嘅原因係一來焦糖燉蛋幾出色,二來天后真係無邊間係有賣芋圓仙草呀!!😅因為疫情關係,所有甜品都會用紙製容器裝住,每個會收返一蚊,勝在衞生。❤️ 秘製醬陳皮魚蛋$38個秘製醬真係無得輸,必須加!雖然有少少辣,但好味程度係會自動口水不停分泌!如果有得單買一樽秘製醬,我一定會買!陳皮魚蛋偏細粒實正,咬落都算彈牙,食到有陣陣陳皮香。好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)❤️ 仙草八寶(凍) $45曾經個個為咗呢個甜品而大排長龍,一等等成個鐘,可想而知呢個仙草八寶有幾受歡迎。八寶有仙草、芋圓、番薯圓、紅豆、薏米、珍珠、西米、椰果。真係幾足料咖!芋圓蕃薯圓份量多,口感煙韌有咬口,但味道唔太明顯。仙草唔似涼粉咁實在,比較有流動性,質感滑溜,唔太甜。其他配料不過不失。我只求過下口癮😂好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)❤️ 原味法式焦糖燉蛋(凍) $35呢個甜品係凍食嘅,面層有燒過,焦糖面好脆!雲喱拿味濃,見到入面有雲喱拿籽。我可以話呢個甜品絕對係呢間店嘅主打!呢度嘅焦糖燉蛋有幾隻味,我個人就最鐘意原味!佢仲有一款係配雜果杯,但兩樣野一齊食係超唔夾,可以唔洗配。好食度:⭐️⭐️⭐️✨

❤️ 秘製醬陳皮魚蛋$38
秘製醬陳皮魚蛋
秘製醬陳皮魚蛋

好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)

❤️ 仙草八寶(凍) $45
仙草八寶& 原味法式焦糖燉蛋

好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)

❤️ 原味法式焦糖燉蛋(凍) $35
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)

❤️ 紅豆沙西米芋圓番圓(凍) $38
紅豆沙西米芋圓番圓
紅豆沙西米芋圓番圓
紅豆沙味道唔係太甜,岩哂我呢啲唔中意食死甜糖水嘅人。係屬於無陳皮味嘅紅豆沙。芋圓份量足,西米多。
好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
經常過嚟同朋友食飯後甜品,地方雖然細,但勝在甜品款式多,每次都可以試下唔同甜品,好適合同朋友hea下傾計聚會。前排疫情啱啱開始嘅時候,店主亦有送上搓手液一細枝,好有人情味。