2020-03-10 34 views
位於天后既內街,今日咁岩行街行到黎呢度,周圍都有幾間野食,唔算好多,而且內街少人,咁都比我發現有間唔錯既西餐小店。雖然店舖細細,但格調都唔差,最緊要店員招呼周到,唔會好似其他西餐廳咁叫極都唔應機。我覺得小店食既除左心機,就係佢個服務態度。咁黎到都係正常西餐既格調,前面有個大型吧台,大家鐘意飲下cokctail,呢度都有提供。西餐方面,餐具佈置都睇得出呢間小店比左唔少心機落去,所以我都幾欣賞既。咁今次叫左2個set,個帶子真係幾出色,唔會過熟式或過生,眾所周知,煮帶子同煮牛扒差唔多,好教師傅對生熟程度既掌握,太熟就會令到成個帶子無曬水份,食落乾爭爭,無曬彈性。羊架方面,佢就做得都唔錯,羊醃得幾好,無乜「So」,略嫌脂肪多左少少,但切走佢黎食都okay。