2011-09-09
5月14日, 可喜可賀~ 終於有間froyo店開到嚟天后呢條食街! 其實開頭見佢嘅裝修灰灰藍藍走cool tone, 仲以為係開d格調小店~ 點知後來加上招牌, 原來係間好可愛嘅froyo店!::: 原味froyo ::: $20.1店子小小, 都係按重量收費, 不過就要由店員代勞, 客人只能講句 “多d” 或者 “少d”… 不過講完又唔代表真係唧得到個份量架喎! 味道款式唔多, 最多五款~ 試咗菠蘿同黑加侖子, 都係覺得原味最好~ toppings種類其實都ok多~ 但可惜今晚無我想要嘅籃莓, 所以只要咗個原味就算~ froyo質地夠冰夠實夠creamy, 仲睇得到佢條條坑紋~ 奶味同酸味都濃郁, 但又唔會互相蓋過對方! 一陣酸甜味十分清新~ 很不錯!雖然sillyboo價錢會比其他$15/100g貴$2, 但比起其他溝水froyo, 呢度嘅出品算係十分唔錯~ 以後又多個飯後甜品補給站喇!
::: 原味froyo ::: $20.1