2024-06-24
今日去咗天后搵食,搵到呢間專食蠔嘅西餐廳,值得推介! 餐廳座位非常闊落,放工同三五知己嚟傾吓偈,食吓嘢啱晒。老闆仲非常好人,每一道菜都為我哋食心介紹,佢對食物嘅出品細節非常講究,大至生蠔嘅質素,細至每一粒飯嘅味道,都非常着重細節,所以今餐每一樣嘢都令我哋非常滿意👍🏻👍🏻首先就梗係食佢哋嘅生蠔啦咁,佢哋嘅生蠔比出邊一般嘅大隻,口感豐富,非常新鮮,每日新鮮由唔同產地入口,賣完即止,所以品質控制得非常之好😄另外佢有個招牌海鮮焗飯,飯用上印度米,而且用魚湯浸泡過,所以每一粒飯都食到非常香嘅魚湯味,海鮮味超濃郁!加上佢上面嘅配料全部都用新鮮海鮮,絕對唔係冰鮮貨,所以就好似去咗海邊食海鮮咁,超新鮮超好味👍🏻👍🏻👍🏻 呢個一定要返食!仲叫咗個法式洋蔥湯,熱辣辣即焗即上,質素都唔錯~ 總括嚟講,呢餐坐得舒服,食物質素高,非常有驚喜,所以非常推介俾大家嚟試吓😄#food #foodie #foodiehk #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodie #hk #hkig #hkfoodblogger #hkfood#hkfoodblog #hkfoo
仲叫咗個法式洋蔥湯,熱辣辣即焗即上,質素都唔錯~
#food #foodie #foodiehk #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodie #hk #hkig #hkfoodblogger #hkfood#hkfoodblog #hkfoodlover #openricehk #hkfoodpic #yummy #delicious #香港美食 #香港好去處
#天后 #天后美食 #蠔吧 #西餐