2023-07-27 202 views
今次嚟到位於天后嘅ESC,落地玻璃,有2層高,空間感多,座位不算多。約中午1點嚟到,職員話樓上Full了,我哋只好坐樓下,坐咗係漆黑嘅客房前面。座位舒適,環境安靜,即使坐係Cashier前面,都唔覺好嘈,職員很好,上餐嗰陣見到唔夠位放嘢,即刻推多張枱過嚟,俾我地用。我哋叫咗兩份午餐,係包1杯$50嘅飲品,兩個人Share,所以張枱要放多兩隻碟,就唔位夠擺,哈哈~忌廉墨魚汁扁條麵配雜錦海鮮+Hot Matcha Latte先講講杯Matcha Latte,睇落唔錯,但飲落… 最怕就係熱飲唔熱,初初諗係唔係d泡泡令杯嘢冇咁熱,再飲下面都真係只係微暖,真係… 。個扁條麵,比我想像中有少少出入,味道偏淡,麵冇乜墨魚味,海鮮嘗算新鮮,整體都可以,屬於普通。香煎西冷牛扒配高纖食材和青咖哩醬汁+Homemade Lemonade另一個餐杯Lemonade算Fresh,但飲落都係比較淡;個西冷睇落麻麻,都有少少驚喜。煎到乾乾地,但外脆內軟,有肉味,個沙律有一堆藜麥係中間幾特別,仲有新鮮嘅牛油果、粟米芯、車厘茄、火箭菜同鷹嘴豆,個青咖哩醬… 我個人就覺得有d怪,同平時d唔同,但我朋友話好好味,有椰汁香,

另一個餐杯Lemonade算Fresh,但飲落都係比較淡;個西冷睇落麻麻,都有少少驚喜。煎到乾乾地,但外脆內軟,有肉味,個沙律有一堆藜麥係中間幾特別,仲有新鮮嘅牛油果、粟米芯、車厘茄、火箭菜同鷹嘴豆,個青咖哩醬… 我個人就覺得有d怪,同平時d唔同,但我朋友話好好味,有椰汁香,唔會太辣,幾清新。

總括嚟講,西冷牛扒個Set係幾好,我見好多人都叫呢個;其他就冇乜特別,冇得揀嗰陣,都可以翻抄一下。如果再嚟,我就想試下韓式泡菜芝士千層面配肉醬,又或者其他時段嘅食物。
Hot Matcha Latte
忌廉墨魚汁扁條麵配雜錦海鮮