2017-12-23
今次第一次寫食評。。。希望大家睇得清楚明白!和中學同學行完維園工展會之後到天后食飯,見到有間西餐有semi buffet好抵食咁!朋友亦被這價錢吸引,所以膽粗粗就試食野。上到去環境好warm好舒服聖誕裝飾滿滿的,感覺好好而且店員應都好好service, 只要 order main course, 其他就可以自己任拎任食!有新鮮清爽既羅馬沙律菜,還有2款唔同既巴拿馬火腿選擇,我用上黑醋來作調味!作為前菜非常開胃~而且還是可以無限次添加。非常抵食至於main course我就要了廚師推介~當晚為燒春雞。大大隻燒春雞燒到金黃色的,賣相非常靚仔~食左一啖更覺得掂過碌蔗雞肉還keep到非常juicy雞脾位置肉厚嫩滑,唔使加燒汁都已經好味道食完之後店員幫我地換碟可以再去拎甜品食!有自家製0者0厘and朱古力芝士cake.者厘味道偏啖唔夠甜,cake就好好味道聖誕新年黎食呢個 menu都唔錯,抵食夾大件!
至於main course我就要了 廚師推介~當晚為燒春雞。
聖誕新年黎食呢個 menu都唔錯,抵食夾大件!