2022-08-27 1173 views
首先 打著新開旗號 望落格局會想試首先座位因為新開 好乾淨 一個人黎講算闊落唔會阻到隔離而位上係設計過可以放到一日餐既 座位底有籃可以放包包 但可惜太大放唔落我係12點鐘準時到 岩岩好開門人唔多唔洗排隊 位任你選 我地兩個人食叫左一個大盛112$ 有牛胸 雞 同豚肉 另一個叫左牛karubi牛胸108$ 份量直望好似一個人都ok夠 加埋碗飯 同湯 好似岩岩好不過我地都追加左玉子15$同玄米茶12$野食到左 惡夢正式開始首先 玉子真係如圖一樣 4件超迷理版 講堅日本玉子成條都唔洗30$ 佢粒野 同厚度簡直只值3$仲要係無味既不過有一樣成篇文我絕對要讚爆既係 玄米茶個茶包非常好味 夠凍 不過我相信唔關餐廳事 唔會自制 只係訂貨叻好 日本燒肉餐配個飯一定係絕配惡夢最強第一發 個飯係爛食到你真係因為餓先食到半碗 個飯乾得黎粒米係好爛 絕對似係隔野飯倒落去再煲咁 粒粒唔係分明 係粒粒一patpat一淡燒肉一淡飯 果淡飯完全食唔到落口 好難食然後因為燒肉其實係一個鐘既 佢d支豆都係要曬下你時間 同埋懶 完全係凍俾你 同埋0配料 連鹽都無 本來諗住熱熱地 有鹽 食落口好似居酒屋咁 可惜唔係到主題啦
首先 打著新開旗號 望落格局會想試
首先座位因為新開 好乾淨 一個人黎講算闊落唔會阻到隔離

不過我地都追加左玉子15$同玄米茶12$

野食到左 惡夢正式開始
仲要係無味既
好 日本燒肉餐配個飯一定係絕配
一淡燒肉一淡飯 果淡飯完全食唔到落口 好難食
到主題啦 牛…就算本人唔係資深神級食家都起碼分到日本牛呀 和牛 令小小既牛分別
最cheap既牛胸 同佢既牛karubi 除左望樣
燒出黎完全無分別 點解我咁講 一黎佢薄到紙一張 2黎 佢地兩樣肉質肉汁 係無味同無汁 燒出黎10秒都無 乾柴烈火….佢既肉既評價係比街市最cheap肥牛都差 油花超小 sorry 難食得制 無影到成品 想試伏既親自黎
然後豚肉 只可以話牛難食得制 佢中規中矩 入得口

最後仲有唯一一樣 我覺得係最好既肉
雞肉! 係算幾好食既 份量ok 燒完仲有汁 不過都係唔記得影相

仲有一樣讚小小 又彈小小

蒜蓉味幾重 帶點柚子既清新 同雞 豚肉都好夾
然後薑汁 真係好食 薑汁勁重 帶點辣刺激
可以話係今餐牛肉又簿又無味 變左食到落肚

結論: 如果佢咁既份量 簿簿簿切 係60$既
可以當醫肚 但如果110蚊黎講 漢洋院呀等等最cheap既燒肉都比佢好食200倍

2022-08-27
Type of Meal