2025-01-23 0 views
今日放半日假,所以想好好地放鬆吓,食個靚飯。行開旺角,喺近廣華醫院嗰一邊,原來有一間天婦羅專門店,鋪面唔算大,位置係吧枱形式,但係好似樓上仲有其他位置,不過因為冇上去睇,所以就唔知道情況。佢嘅天婦羅丼係套餐,可以自選唔同嘅天婦羅主菜,另外佢會配埋麵豉湯、生果、青瓜而煮食方面就可以選擇麵或者飯。今日就試咗佢幾款唔同嘅天婦羅,分別係虎蝦、鰻魚、紫菜蝦膠、牛肉餅、本菇同先帶子,煮食方面就揀咗我最鍾意食嘅冷蕎麥麵。因為係坐Bar枱,所以可以見到廚房嘅運作,落單之後佢哋就會根據食材即刻點粉然後炸,所以上菜嘅時候天婦羅都仲係熱辣辣,非常脆口。食材方面味道都相當唔錯,蕎麥麵嘅質素都好好,整體嚟講性價比都非常高。

• 自選天婦羅丼