2016-01-30 2588 views
有朋友係南華會member, 話嗰度嘅餐廳抵食 之餘,仲可以任剝花生任擲地 ,實為一發洩減壓嘅好地方 !由於只限walk in, 是晚朋友未到6:30pm就進場揾位,相當有心 !年近歲晚,工作量勁大 ,頻頻OT , 飯梗要食 ,更加唔可以枉費朋友嘅一番美意……天寒地凍下,我同豬仔7:30pm前趕到Inn Side Out。地點都几隔涉 , 係保良局附近,仲要上少少斜路 先見到南華會,入去後要經過停車場,再坐上2樓餐廳。我地同外籍侍應生講member已攞咗位,侍應生先放我倆入内。寒冰冰冷夜,當然坐室内,我倆要走到盡頭先見到班friends。果然無介紹錯,成地花生殼 , 班友仔急不及待邊剝邊等我地!我也不甘示弱,邊剝花生邊睇menu, 9個人點咗8樣嘢食~1.洋蔥圈 : 熱辣辣好香脆,但洋蔥片太大塊,唔係個個人鐘意食大塊洋蔥。2.Hot Wings : 熱辣辣嘅炸雞翼雞腿,皮脆肉嫩。仲有爽脆西芹伴碟,減輕啲熱氣!3.Macaroni and cheese : 煙肉唔會過鹹,芝士夠味,通粉口感煙靱!4.Cheesy fries : 至愛呢碟厚身大塊薯條 ,
有朋友係南華會member, 話嗰度嘅餐廳抵食
之餘,仲可以任剝花生任擲地
,實為一發洩減壓嘅好地方

年近歲晚,工作量勁大
,頻頻OT
, 飯梗要食
, 係保良局附近,仲要上少少斜路
先見到南華會,入去後要經過停車場,再坐上2樓餐廳。
果然無介紹錯,成地花生殼
1.洋蔥圈
洋蔥圈
2.Hot Wings
Hot Wings
Hot Wings
3.Macaroni and cheese
: 煙肉唔會過鹹,芝士夠味,通粉口感煙靱!
Macaroni and cheese
4.Cheesy fries
: 至愛呢碟厚身大塊薯條
, 有濃郁芝士醬黏住薯條
, 蘸上蛋黃醬後,更加美味無窮
Cheesy fries
5.Pepperoni pizza
: Pizza好薄等同餅乾,焗得夠香脆,饀面足,多菇菌類,但個人還是鐘情厚批pizza多啲!
Pepperoni pizza
6.Full slab of ribs
: 豬肋骨好有肉地
, 燒得剛好,啖啖juicy!
Full slab of ribs
7.蟹肉脆片
: 我地派”為食狼“去點炸蟹餅,點知他手指指,指錯
隔離畀侍應生!我地就放膽嚐新吧……蟹肉醬味道鮮,類似鵝肝醬,脆片又薄又香脆!
蟹肉脆片
8.Salad
: 沙律菜新鮮好吃!
Salad
飲品方面,我點咗可樂,豬仔點咗啤酒~Hoegaarden iced bear, "為食狼"就點咗Fruit Punch, 話戒酒喎
,大家又信唔信吖?!一於一車花生殼車埋佢度
!!!
Fruit Punch
今晚實在玩得開心
,下場梗係落樓下碌齡
喇!

2016-01-23