2025-02-13
原來5年前我已經黎過這家打邊爐♨️,高質又好吃!最近知道尖沙咀新開一間高質火鍋店,趁住上weekend 天氣突然轉冷,即刻去黎左滾‼️ 而且餐廳在旺區開到凌晨2:30am, 半夜快12:00 都不少客人進場用餐。以後半夜諗唔到食咩,宵夜可以約黎滾♨️😍🥢!天寒地凍❄️ 當然最岩係即興來打邊爐♨️😆🥢,呢間呢間真心高質又足料!!!食材都是靚料❤️:靚湯底、靚牛🐮、真材實料手打各類丸類 & 餃類🥟,一點都不馬虎!全是足料手工菜~🔸手打推薦:和牛爆汁丸、象拔蚌丸、虎蝦蝦餅今晚試咗潮州湯底 【滾得棧。總廚必食推介】 $99材料:紫菜,芫茜碎,唐芹粒,葱花,肉碎,冬菜,蒜油(豬骨湯底) 💚香香濃濃滿有唐芹茜香🔸老闆以潮洲粥底概念製作的鍋底,冬天喝一口很暖身,加粉麵吃更有風味。另一款傳統【秘製沙嗲湯底】 $89材料:秘製沙嗲醬,豆卜,大豆芽,椰汁(豬骨湯底) 🧡香濃惹味,帶點點椰香 火鍋配料有:🔹招牌手切牛牛頸脊 $298 (牛肉質素很高)🔹香口牛眼根 $178 (油脂更豐富且有咬口)🔹食神棒打牛丸 $68 (充滿牛脂香 爆汁手打和牛丸)🔹手打象拔蚌丸 $65 (爽口又彈牙 有粒粒蚌肉)🔹時令當造豆苗 $45
原來5年前我已經黎過這家打邊爐♨️,高質又好吃!
🔸手打推薦:和牛爆汁丸、象拔蚌丸、虎蝦蝦餅
今晚試咗潮州湯底 【滾得棧。總廚必食推介】 $99
另一款傳統【秘製沙嗲湯底】 $89
火鍋配料有:
🔹招牌手切牛牛頸脊 $298 (牛肉質素很高)
🔹香口牛眼根 $178 (油脂更豐富且有咬口)
🔹食神棒打牛丸 $68 (充滿牛脂香 爆汁手打和牛丸)
🔹手打象拔蚌丸 $65 (爽口又彈牙 有粒粒蚌肉)
🔹時令當造豆苗 $45 (青嫩帶滑)
🔹手打鮮韭菜餃 $43 (足料又鮮蝦 大大粒)
🔹手打虎蝦蝦餅 配甜酸醬 $118 (不計成本之作😍 啖啖虎蝦肉 肉質鮮甜)
🔹竹蔗水 $20 杯 / $72 榨 (清甜生津又解渴)
真的是❤️真材實料店❤️,呢餐宵夜食得好盡興🥳!有機會再來喔~
×××[滾得棧]×××
©尖沙咀棉登徑17-23號華楓大廈地下1A號舖及1樓