2018-11-03 154 views
之前一直都想去天后的Texas Burger, 知道佢地D漢堡包水準不錯, 但一路都搵唔到時間去。知道佢係朗豪坊12樓開分店, 當然要再放低幾兩。朗豪坊Texas Burger因為係12樓, 係天幕的襯托下環境舒適煥然一新,佈置簡潔。紅藍色Texas Burger光管招牌有特色又搶眼Texas Burger主打漢堡包,另外有多款墨西哥風味的夾餅、煎餅小食,飲品和甜品也是德州style。英國香濃車打芝士牛肉漢堡 ($78)(配是日精選奶昔+薯條+酸青瓜 $66)肉汁豐富的牛肉漢堡, 牛香濃郁,嫰滑多汁,質感鬆軟,入口有粒粒的肉感,  已經是勝過一般美式/西式餐廳的漢堡包。再者,滿佈味道濃郁、厚身半溶的車打芝士,加埋 生菜、番茄同秘製的惹味醬汁層層疊, 每啖都是原汁原味。唯一美中不足的是我稍嫌麵包空氣感重左少少,但整體而言都很不錯了。 薯條厚切, 而且炸的時間控制得很好, 吃到底也不會變淋變軟, 另外又有少少辣粉在上, 非常香口。是日精選奶昔是Berry Love, 由雜莓雪糕+木莓+忌廉組成, 幼滑濃郁, 呈可愛的粉紅色, 超級吸睛, 花花圖案係米紙餅,  可以食用, 打卡一流!!墨西哥

英國香濃車打芝士牛肉漢堡 ($78)
(配是日精選奶昔+薯條+酸青瓜 $66)
英國香濃車打芝士牛肉漢堡

肉汁豐富的牛肉漢堡, 牛香濃郁,嫰滑多汁,質感鬆軟,
英國香濃車打芝士牛肉漢堡

再者,滿佈味道濃郁、厚身半溶的車打芝士,

薯條

是日精選奶昔是Berry Love,
Berry Love

墨西哥芝士夾餅 $88 兩件 可mix and match
可以揀脆皮/ 軟皮, 今次揀了軟皮, 配兩款餡,
第一件我地揀左燒烤手撕豚肉
墨西哥芝士夾餅

燒烤手撕豚肉豬味濃厚, 配上甜甜的燒烤醬, 很豐腴的感覺。
墨西哥芝士夾餅

另外番茄粒、洋蔥與秘製惹味的醬汁, 有效中和豚肉的肥膩,
蟹墨西哥芝士夾餅

一路食一路D 豚肉跌晒出黎, 足料非常。
另外一款叫了炸軟殼蟹墨西哥芝士夾餅,
炸軟殼蟹墨西哥芝士夾餅

軟殼蟹香脆可口, 咸香酥脆, 連殼帶蟹肉一起入口,
炸軟殼蟹墨西哥芝士夾餅

配上特別滋味的墨西哥醬汁, 讓味蕾驚豔!

最後甜品叫了香煎焦糖蘋果夾餅
香煎焦糖蘋果夾餅

以焦糖蘋果作為夾層, 蘋果酸酸甜甜,
香煎焦糖蘋果夾餅

有淡淡的肉桂味, 甜而不膩,
香煎焦糖蘋果夾餅
這道甜品美中不足的地方是等得耐左少少,
但也不失為這餐午餐畫上完滿的句號

總括而言, 除了食物有水準外, 係朗豪坊12樓食野感覺真的不錯, 早上陽光透過天幕打進來, 到了晚上又有live band 在旁表演, 加上店員們反應快捷的服務, 的確可以搵日再搭過天梯上黎

薯條
Berry Love