2024-01-25
同朋友去上水整少少嘢,經過呢間餐廳,覺得裏面坐得幾舒服,而且餐牌價錢都好合理,就入去食咗個early dinner喇😆最驚喜係佢有多款燉湯選擇,款款都非常吸引,喺咁凍嘅天氣飲一碗熱暖嘅湯,真係可以暖到入心❤️健康黑蒜響螺燉赤肉湯~黑蒜嘅蒜香充斥住整碗湯水,當中嘅響螺頭亦都非常入味😬蟲草花紅棗杞子燉雞湯~女生飲雞湯,的確係可以補身!整碗湯有好多雞件在內,味道都唔錯😋蒲田鰻魚蛋包飯~鰻魚非常厚肉,配埋煎香嘅蛋同鰻魚汁簡直係絕配,份量都唔細,非常豐富!蕃茄穀飼牛仔肉泡飯~鮮茄湯底似係自己淆製,加上新鮮蕃茄件,更加茄上加茄😆牛肉片非常香滑,一啲都唔韌,非常滿意!吉列豬扒菠蘿包~甜甜咸咸嘅口味,係我嘅最愛!豬扒煎炸至香脆,配搭其他配料同菠蘿包,真係好好食!熱檸蜜、青梨梳打~飲品方面竟然出現打卡item,帶有冰熊仔嘅青梨梳打,唔單止好飲,亦非常打卡able,有被驚喜到💕