2024-11-20
秋風起🍁想到海鮮的美味總令人心動😍 今次就去試下蒸氣海鮮,真係唔可以錯過呢個美味的盛宴!🥳我地選擇咗是日廚師智選套餐入面有刺身拼盤,刺身有三文魚腩,大大粒帶子🥰油甘魚都係厚切😋我地仲額外點左椒鹽粒粒豆腐😍外脆入面係滑滑嘅豆腐🥰我地仲加購左粥底,套餐入面有新鮮嘅貝殼三寶,元貝、鮑魚、海蝦,仲有海魚,真係色香味俱全😋 尤其是鮑魚,口感滑嫩,令人回味無窮❤️蟹同海蝦,味道同樣鮮美。蟹肉鮮甜,肉質緊實,咬下去多汁,配上蒸氣的清香,令人陶醉🥳店員姐姐就一早將蟹蓋放左落去煲粥🤩海蝦的肉質彈牙,搭配一點蒸氣海鮮特製醬汁,更加提升了整體的味道✨接住嚟就係農家四寶,蟲草花蒸雞配上烏冬底,真係一個驚喜!🌸 雞肉蒸得岩岩好,帶著蟲草花嘅香氣,味道鮮美,配埋滑溜嘅烏冬,簡直係完美嘅搭配😆最後我地食埋個粥😍煲得超綿🥳裡面全部都係海鮮嘅精華🥰呢個蒸氣海鮮真係值得一試!每一樣都係新鮮到爆,下次再黎,一定要試下更多唔同嘅海鮮選擇!❤️
我地仲額外點左椒鹽粒粒豆腐😍外脆入面係滑滑嘅豆腐🥰
最後我地食埋個粥😍煲得超綿🥳裡面全部都係海鮮嘅精華🥰