1K
2018-12-20 118 views
天氣凍,最好當然就係圍住個火爐邊吃邊吹水,今晚就係同朋友到這裡邊吃邊吹水,首先這裡是之前係朋友推介,抵食份量大,日式料理絕對唔擔心!而今次就係食打邊爐,這裡不是任吃,但勝在質素高而價錢都算合理,想起就吃不用凍冰冰嘅時候還要四圍走來走去搵食!湯底選擇有四款大路選擇,今晚選了海龍皇湯$68,轉頭店員就先上了個湯底,一大鍋,內裡見到有青有綠嘅蔬菜,滾一滾,就飲啖頭啖湯,味道香濃鮮味!跟住最愛嘅肉類手切頂級肥牛(小) $238,脂肪紋清晰可見,拖一拖滾湯入口真係夠晒嫩滑肥美!當然愛吃肉嘅我這樣是不夠喉,追加了和牛粒 $88,都係因為入口啖啖肉嘅關係,需要時間耐少少,但仍然係肉質嫩滑軟熟,一咬吓啲肉汁連同湯汁一齊在口中嘅感覺非常之正!而丸丸就點了芝士丸 $30,加埋個湯底味道更濃郁,中間流心吱吓吱吓嘅流心芝士,從裡面流出,十分滿足!而這裡亦有海鮮選擇,最緊要唔係海鮮價,固定收費,點了廣島蠔(4只) $58,用肥厚大隻去描述都唔會錯,滾一陣就上枱,入口夠晒多汁肥美!最後加埋個手打烏冬 $20,就十分滿足,吸了湯底嘅精華,軟滑嘅烏冬分外好味!
Type of Meal
Dinner