之前天氣轉涼嗰陣時去左爆汗串串食辣野暖下身🔥 成都串串香有 30 款選擇‼️仲有甜品、麵食、小食都係任食🥳成都串串我地叫咗蓮藕,土豆🥔牛肉🥩千層肚,陀陀餐肉,煙肉金菇,魷魚🦑花枝丸,魚片頭🐟萵筍,豆卜,白蘿蔔🥕黑木耳,鮮冬菇,秀珍菇🍄娃娃菜🥬西蘭花🥦魚皮餃,腐皮,湯底叫左中辣🌶🌶 湯底都係用上尼自成都嘅紅花椒、草果、印度椒等十二種配料,加入埋豬骨、雞骨熬製五小時🦴再加成都秘製辣椒油🍲 蓮藕好爽脆,豆卜索晒汁,牛肉嫩滑😋 蕃茄麻辣牛肉麵🍜牛肉軟腍,肉味香濃😌麵條比較似拉麵,蕃茄味幾濃🍅 豬骨缸缸火鍋粉其實就係豬骨湯底嘅寬粉🥢好彈牙😝 鐘水餃🥟鍾水餃係三角形狀🔺有小小似魚皮餃,味道辣辣地,加上細細隻,搞到我一粒接住一粒咁食😉 酸辣厥根粉,酸酸辣辣,好開胃🤤棒棒雞以芝麻醬調味,嫩滑雞肉絲配搭清爽青瓜絲🐓🥒真係好正👍🏻香辣無骨鳳爪就比較普通🙈 成都老冰粉表面有山楂、芝蔴、酒釀🧉提子乾🍇甜甜地,幾解辣
  • 棒棒雞
  • 成都老冰粉