天氣漸涼,又係吃熱鍋的時候,最近愛上吃魚鍋!樓下新開呢一間,食過幾次,質素幾好,魚夠大條魚肉又厚身,仲有多款口味選擇。今次叫咗個烤沙巴龍躉魚,試咗而家最興嘅藤焦味,食起嚟都夠辣夠刺激,烤魚食起來完全唔會腥,陣陣麻辣刺激舌尖,比起就咁蒸真係特別好味!而且龍躉魚都好大條下,成兩隻手掌咁長,加上肉身肥美,所以食起嚟啖啖肉仲唔多骨,啱晒我哋口味,好鬼正!仲可以揀多芫荽,面頭放到滿一滿,真係好鬼吸引!啲芫荽吸收咗左啲湯底,又辣又香,用嚟夾牛肉食真係冇得頂!本身仲會有豆卜一齊煮,食完條魚記得食埋豆卜,入晒味勁噴火!仲叫咗滑牛肉、山水豆腐、烏冬。我自己鍾意食滑牛多過食雪藏牛頸脊嗰啲,呢度啲滑牛肉唔錯,新鮮又有牛味,肉質真係滑嘅,會再encore😋想更飽肚可以揀烏冬,煙煙韌韌好好味🤤