2017-08-20
平時真係好少會入天水圍,果日甘岩返完大陸係深圳灣坐巴士到天水圍,見肚餓就係度搵食啦!六點零鐘,見啲餐廳都開始多人,因為想食日本野,就揀左呢間啦!一豊似係新開既餐廳,好新淨,裝潢別緻,以竹作主題,入門口位有條石仔路,座位以竹支同葉分隔,俾人舒服既感覺。估唔到係呢度會有黑松露薯條食,哈哈薯條粗薯,熱辣辣,好脆口,有少少紫菜粉係上面。好中意個黑松露醬,好香,好好味,個主角好似係黑松露醬而唔係薯條甘上野壽司鰻魚好長!燒到焦焦地,皮位有少咬口,夾埋鰻魚汁食,正!海膽份量算多,幾鮮甜。蔥花吞拿魚蓉手卷,新鮮,啖啖肉,有少少蔥既香味!其他壽司仲有甜蝦、、帆立貝、炙燒三文魚同油甘魚等,味道鮮甜。生薑黑豚肉丼珍珠米,黑豚肉同雜菌炒香,有少少汁係飯度,材料滲入左生薑既味道,撈混晒食唔錯,好開胃,又唔會太濟。豬軟骨湯烏冬豬骨湯唔算太濃,但豬軟骨入晒味,好林!烏冬好彈牙,正!食物整體上唔錯,座位亦坐得舒服,價錢唔貴,可以再去!
估唔到係呢度會有黑松露薯條食,哈哈
上野壽司
鰻魚好長!燒到焦焦地,皮位有少咬口,夾埋鰻魚汁食,正!
海膽份量算多,幾鮮甜。
蔥花吞拿魚蓉手卷,新鮮,啖啖肉,有少少蔥既香味!
生薑黑豚肉丼
豬軟骨湯烏冬
豬骨湯唔算太濃,但豬軟骨入晒味,好林!烏冬好彈牙,正!
食物整體上唔錯,座位亦坐得舒服,價錢唔貴,可以再去!