朋友tag左我喺fb post度叫我去試吓食呢間新開嘅餐廳,之前經天耀見開左好多間新食店,但未有機會食,尋晚終於有啦!其實地下呢層都係茶餐廳,吉野家,泰菜果d,唯獨是呢間裝修呀格局呀係特別靚嘅餐廳位置喺角落頭,既獨特又低調。我同媽兩個人食,7點30去到,已經坐滿8成人,見到都是一家大細去食嘅比較多。行到成身汗好想嘆冷氣,一去到見到嘅係~燈光好光猛嘅環境,門口waiter即刻有笑容咁問「請問幾多位」咁樣,加分呀!坐低~冷氣夠晒凍!份點餐單我同媽睇左成10mins最後揀左only 三樣野因為我地細食,廢時浪費。點左 特選五目丼(三文魚,劍魚腩,油甘魚,拖羅&時令鮮魚),和風海鮮沙律and大蝦天婦羅。佢碗丼d刺身好正,油脂都好夠吓,好肥美食落口感好正,雖然唔算話超級新鮮但都好大一片同幾厚吓,好回味d油脂香味,但如果再大碗d就好了因為其實有點細碗,同埋d飯如果可以再軟身d會更好囉,但好貴,138一碗 。天婦羅炸蝦勁爆脆好好食,食落脆卜卜口感好好,雖然好熱氣但真係勁脆,廚師仲炸得超靚,影相影唔出果種靚but實物炸得好靚,阿媽都不禁講左句「佢d蝦炸得好靚喎」咁囉,只係略嫌味道淡左dd,食慣濃味野嘅

,只係略嫌味道淡左dd,食慣濃味野嘅人就可能唔慣。個海鮮沙律就...我地都覺得份量太少,如果d蝦同魚生放多d就好因為唔會顯得d生菜好多咁,不過佢太健康了完全冇沙律醬,阿媽話太dry所以叫waiter拎左碗沙律醬倒落去撈黎食。

其他野,有炸蠔呀烏冬呀芝士年糕呀果d我地冇叫到,唔清楚果方面嘅食物水準係如何不過d魚生的確好掂
。兩個人點左3樣野,其實已經好夠因為細食,如果好大食嘅人又唔同講法,3樣野一定唔夠食。唯一不滿之處的就係價錢太貴,如果平返少少咪好。不過服務真係好好,d侍應好留意你嘅需要&主動問你需唔需要加熱茶,成個用餐時間內係咁幫你斟返d熱茶,有個男waiter態度仲特別友善,語氣好親切
。成間舖嘅環境都好靚好舒服,位與位之間唔會好逼,又乾淨,好光猛好舒服。埋單包埋加一服務費就$290囉
都算係咁上下架啦兩人食
特選五目丼
和風海鮮沙律
大蝦天婦羅
2017-07-27
$150 (Dinner)
特選五目丼
和風海鮮沙律