2017-07-24
今晚入左新界食野,聽聞元朗丼家班底, 之前打響名堂既蟹皇丼, 美人丼呢到都有,黎試下咩叫美人丼先!芝士軟殼蟹卷$78(特濃芝士,軟殼蟹,蟹膏,蟹籽,蟹棒)卷物黎講,都幾有誠意同用心製作,推介!好濃郁既芝士味!加上蟹膏係面頭,配上炸到恰到好處既軟殼蟹!好食!美人丼$128(中拖羅,吞拿魚他他,吞拿魚蓉,三文魚)好搞笑,黎到時候待應大叫美人丼,仲話同你一樣係美人,真係唔知俾咩反應好。肥仔話拖羅口入即溶,吞拿魚蓉伴壽司飯一流,吞拿魚他他重黑椒味,三文魚非常肥美。加上有蛋卷和蟹棒,$128食到咁多樣野,性價比極高。幾抵食!伊勢壽司$85壽司共八件,三文魚,油甘魚,玻璃蝦,帆立貝,北寄貝,吞拿魚,火灸左口魚,芥辣八爪魚,推介火灸左口魚,因為真係入口即溶,我仲見到隔離台叫左成碟都係左口魚,而帆立貝大大粒,玻璃蝦好大隻,呢3樣最抵食,可以獨立叫。係屋村入面有性價比高既日本菜,可以一試。聽聞海膽好食…下次先試到。
芝士軟殼蟹卷$78(特濃芝士,軟殼蟹,蟹膏,蟹籽,蟹棒)
美人丼$128(中拖羅,吞拿魚他他,吞拿魚蓉,三文魚)
伊勢壽司$85