2018-01-27
聖誕日下晝突然有人話想出街食晚飯,要求係唔好太貴。。。諗緊:嘩咩日子仲要無book枱,仲要食西餐但要唔貴,難度都幾高噃,好彩最後都搵到呢間西餐廳! 下晝二點幾打去,問晚餐價錢,聖誕日一個2人餐竟然唔駛$400有一個2人餐,咁就緊係即刻book,我地訂六位,職員好好咁話因爲得張六人枱,如果七點前到都可以,我地本身都無節目所以都無問題。夜晚去到,點左3個聖誕二人餐,每個餐有沙律或湯2客、小食一款、大蝦意粉或意大利飯一款、燒雞或德國豬手一款及甜品和餐飲。其實真係好抵食!講下食物質素,食物質素係幾好架,大蝦意粉幾好食,味道啱啱好,薯條有幾款醬比你㨂,包括茄汁、蜜糖芥末同黑松露醬。燒雞係原隻上,啲肉好嫩,伴個醬係蜜糖溝黑醋,好惹味! 最後仲有甜品,本來想㨂cheese cake,但佢已經賣晒,得番朱古力雲石蛋糕,個雲石蛋糕都幾好味噃,唔會太甜。野飲方面我加左錢要花茶,花茶係一壺上有蠟燭保持住溫度,如果平日tea time黎食野飲呢個花茶,感覺都幾寫意!雖然間餐廳唔大,座位唔算寬闊,不過食物質素好得黎價錢又親民,呢啲小本經營嘅小店真心會再黎支持! p.s. 其實間餐廳聖誕當日唔係只做聖誕餐,散叫m
p.s. 其實間餐廳聖誕當日唔係只做聖誕餐,散叫menu上嘅食物都可以,但我地懶得諗再加上覺得叫餐都好多野食所以無散叫,只係另外叫左薯皮同蒜容包。 另外因為當日食唔晒嘅關係,我地打包左個大菇意大利飯,第二日叮番熱黎食都仲好好味,個飯唔會太硬,味道又好,呢間餐廳真係要encore!