2023-05-13
入到天水圍天澤, 真係冇可能唔識黎千葉鳥, 每次黎都要嗌好多野食, 親親鄉下風味~ 餐廳內掛滿燈籠同掛畫, 好有氣氛唷🧡 今次去仲坐日式卡位, 有和風布簾隔一隔, 像極了日本~打開menu, 樣樣都想食,豬生一黎就嗌推介嘅醬油漬牛舌手打烏冬, 超多塊嘅牛舌, 仲有大大碗嘅手拉烏冬, 勁正~ 我就嗌左9件壽司盛合配手打烏冬, 一個set食到至愛嘅壽司同烏冬, 小丸子好幸福🥰 我哋仲嗌左好多小食, 豬生指定和牛, 走地雞胸三角軟骨, 超香口😋再嗌左章魚小丸子同芝士年糕, 勁邪惡嘅cheese呀, 超流心🤤🤤🤤 野飲我哋嗌左蜜桃梳打, 入面仲有幾塊檸檬, 口感超爽~難得有間咁正嘅居酒屋係天水圍, 平而正😚 仲要坐得舒服👍📌 千葉鳥天水圍天澤商場1樓113E號舖 .#日本料理 #千葉鳥 #性價比 #日式地道 #手工啤 #和食便當 #手打烏冬 #三五知己 #抗疫便當 #天澤商場 #天水圍 #聚腳點 #街坊小店 #串燒 #壽司 #hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #sushilovers #japanese #japanesefood #likes
野飲我哋嗌左蜜桃梳打, 入面仲有幾塊檸檬, 口感超爽~
難得有間咁正嘅居酒屋係天水圍, 平而正😚 仲要坐得舒服👍
📌 千葉鳥
天水圍天澤商場1樓113E號舖
#日本料理 #千葉鳥 #性價比 #日式地道 #手工啤 #和食便當 #手打烏冬 #三五知己 #抗疫便當 #天澤商場 #天水圍 #聚腳點 #街坊小店 #串燒 #壽司 #hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #sushilovers #japanese #japanesefood #likesforlike #instalike #followforfollowback #tsimshatsui