2022-10-13
近近地落咗屋企附近 "千葉鳥",格局好似日本居酒屋,有串燒 壽司🍣 shabu shabu🍲 見佢哋裝修都好有日本特色 有唔少日本酒放喺度做裝飾👹🇯🇵🎏🎎🎑佢哋好細心仲有即棄口罩套提供 仲有時令嘅日本生果可以買睇餐牌同佢都有唔少選擇 生蠔🦪、海鮮丼、爐端燒、火鍋、定食、手打烏冬、拉麵、壽司、刺身、串燒、送酒小食等等吞拿魚七色丼$112大大粒魚生飯,材料好豐富:三文魚🍣、碎蔥吞拿魚蓉、馬糞海膽、生蝦、帶子.真係每啖飯都食到魚生🍣魚嘅脂肪比例平均 魚生夠鮮味🥰雙重芝士海鮮大蝦反卷$48呢個推介大家試吓 赤燒芝士再加埋入邊係滿滿嘅炸到脆卜卜脆口嘅天婦羅蝦🦐🦐 正🥰火灸左口魚背壽司$32 +火灸三文魚壽司$23用火燒熱左左口魚同埋三文魚 令到佢哋嘅魚油脂味更加突出好香 入口即溶效果 😋仲可以揀唔同嘅燒汁蟹籽沙律$38呢個係每次食日本嘢必叫嘅小食 爽口嘅蟹子加埋爽口嘅青瓜🥒🥒 🥰三文魚手卷$21+ 鮮帶子手卷$33三文魚🍣既紋理睇落好靚 帶子都好大粒 咬落好新鮮 😍 厚燒玉子(自家製)$28厚厚嘅玉子燒 口感一流 最鍾意將甜甜嘅玉子燒 點豉油食🥚 我覺得呢個組合係最好味🤣串燒雞軟骨 (2串)$
佢哋好細心仲有即棄口罩套提供 仲有時令嘅日本生果可以買
三文魚手卷$21+ 鮮帶子手卷$33
三文魚🍣既紋理睇落好靚 帶子都好大粒 咬落好新鮮 😍
厚燒玉子(自家製)$28
串燒雞軟骨 (2串)$29
雞軟骨燒到燶燶哋得好香,又脆又帶點油脂嘅味道好鬆脆🐡
總括而言呢間日式居酒屋風嘅小店 裝修特別 環境舒服 食物質素都唔錯 我見佢熟食 好似火鍋壽喜燒定食果類都係百零蚊就有 下次一定要試😍