2022-09-25
天氣成日都熱到熱狗🐶咁樣, 今日lunch就去食 Hot Dog🌭🌭@zeppelinhotdog 🌭 來個light lunchZeppelin 嘅熱狗麵包標榜日式湯種做法,採用紐西蘭牛油,日本麵粉,每日自家工場製造,麵包相當鬆軟,而店家既芝士係用原塊芝士🧀烤熱的,所以芝士味既濃又香 🔮招牌火焰芝士辣肉鬆醬熱狗 $42 個芝士辣肉醬非常惹味, 肉醬上面舖滿哂芝士,烤溶咗既芝士再加埋滿滿嘅惹味辣肉醬,第一啖咬落去,勁香口,好肉食焗醬意料粉咁,(拎定張紙巾,因為會食到成個咀角都係醬😅), 由於個肉醬辣辣地太好食,更加提升咗條粗荷蘭腸既味道, 呢個Dog真係幾出色!唔怪得係店家既Best Seller 啦! 🔮澳式風情熱狗 $38 呢個熱狗既材料主要由,煙肉🥓,芝士,菠蘿,千島醬,紐綸堡腸,煙肉烤到脆脆放係面,加上勁多芝士.個人覺得食落去好似食緊夏威夷風情薄餅咁,可能因為有菠蘿,所以食落去有小清新感 🔮美國洋蔥圈熱狗 $36即炸洋蔥圈穿落條腸入面,賣相都幾得意,一dog二食,而且個燒烤醬都幾好味,不過source就有D少,建議可以叫多醬同多芝士粉,咁樣會再好味d! 🔮香菇猪肉炸燒賣杯
🔮招牌火焰芝士辣肉鬆醬熱狗 $42
🔮澳式風情熱狗 $38
🔮美國洋蔥圈熱狗 $36
🔮香菇猪肉炸燒賣杯 $18/6粒
好似食緊粒包住燒賣皮嘅香菇貢丸咁,外面炸到脆扑扑,咬落又好彈牙,口感好得意,最正都係個汁,香辣咖喱汁,又有少少酸,雖然對我來講已經好辣,但係又好想繼續食,店家加推又加推,真心一定要試!👍
🔮冰菠蘿🍍🍍 & 凍飲 跟餐加$15
天氣咁熱,食完隻dog再加番片冰菠蘿做甜品,好正呀!