2022-08-12 34 views
𝟙𝟙.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 天鳥居酒屋 (天水圍)天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖🔎#hkfoodieat_天水圍💸人均消費: $45-140🌿評分: 4/5🈚️加一服務費是日版圖擴大到天水圍啦🦢朋友仔帶我天水圍初體驗👭🏻對於冇入閘機嘅輕鐵表示新奇🎏雖然半日遊唔係行咗好多地方🛣但食咗唔少好嘢💗遲啲有機會就要再請朋友仔帶我去今次未去嘅地方🌟居酒屋裝修好日式🏮同埋有多好靚嘅擺設喺個卡位度🫧今日去到咁啱撞正下午茶時段3-5pm😳一坐低冇耐有店員就送咗兩個茶碗蒸嚟😲話係下午茶時段送嘅👻$45有前菜、主食、小食同飲品真心好抵食😻ꕥ 日式咖喱吉列雞排飯 (輕量版) ($45)輕量版嘅飯都裝滿唒個大碗🍚雞扒都有四大嚿😲雞扒外酥裏嫩🐔咖哩入面嘅紅蘿蔔同薯仔嘅份量都頗多而且好淋🥕咖哩汁嘅味道同屋企用日式咖哩磚整嘅相若🍛配埋珍珠米感覺好滿足🌟ꕥ 加州飯卷 係平常會見到嘅加州卷🎏青瓜都幾fresh🥒喺底有啲蛋黃醬用嚟點飯卷好正💗ꕥ 炸薯條朋友好慷慨咁同我share🥹炸薯條一上枱就已經聞到好香😚就算放咗一陣都仍然保持到佢嘅溫度同脆度🫧個人幾鍾意呢種粗薯條🍟ꕥ 蘋果汁 (+$6)隨餐會附上熱飲☕️但
𝟙𝟙.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌 天鳥居酒屋 (天水圍)
天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖
🔎#hkfoodieat_天水圍

💸人均消費: $45-140
🌿評分: 4/5
🈚️加一服務費

日式咖哩吉列雞排飯

ꕥ 日式咖喱吉列雞排飯 (輕量版) ($45)
加州飯卷

ꕥ 加州飯卷
炸薯條

ꕥ 炸薯條

ꕥ 蘋果汁 (+$6)
隨餐會附上熱飲☕️但亦都可以加$4轉凍飲/汽水🥤不過俾我見到有蘋果汁🧃作為佢嘅忠實擁躉當然會加錢飲🥳
茶碗蒸
日式咖哩吉列雞排飯