2022-06-19
啲人成日話天水圍係美食沙漠,我今日就想講其實真係唔係😂今日我去食咗一間無論係味道同價錢都好相宜嘅日本餐廳!餐廳嘅裝修好有心思,入到去,真係好似去咗日本嘅🏮居酒屋咁樣。🐟金目鯛 (厚切兩件) $58 - 季節推介,本來就嘅季節推介呢幾個字抗拒唔到,咁加埋真係好鍾意食啱季節,啱時令嘅刺身,所以點左呢一個。黎到真係勁新鮮,肉質好鮮美,超正indeed! 🍣北海道海膽壽司 (兩件) $98 - 會揀呢個,係因為鍾意食新鮮嘅海膽,而呢個都好符合我嘅期望,海膽好新鮮,而且都係好鮮甜嘅。🍣廚師發板六貫 $153 - 六件壽司,全部都係時令嘅食材,一個字「掂」!🥚厚燒玉子 $37 - 玉子燒係我每次去日本餐廳食嘢都必叫嘅,非常的不錯!🐟燒極上味醂雞泡魚乾 $50 - 以雞泡魚乾作為小食,為呢餐做咗個完美嘅結尾呢一間日本餐廳嘅食物種類嘅種類其實有好多,除咗今次都有叫嘅刺身、壽司同埋一啲小食之外,仲有串燒、鐵板燒、拉麵、手打烏冬、火鍋,等等,今次黎,人數所限,只係叫咗好少嘢食,一定會再黎,再試埋其他嘅嘢食! 🏮天鳥居酒屋 (天水圍)天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖#日本料理 #天鳥 #
啲人成日話天水圍係美食沙漠,我今日就想講其實真係唔係😂
今日我去食咗一間無論係味道同價錢都好相宜嘅日本餐廳!
🏮天鳥居酒屋 (天水圍)
天水圍天華路33號號T Town北翼2樓N212號舖
#日本料理