2020-03-26 60 views
雖然疫情嚴峻,但都係要醫肚。行經北角,好不容易搵到間同路餐廳,肯定要試吓。整體來講,餐廳嘅出品品質唔錯,拉麵都幾好味,加上乾淨整潔,重要係抗疫措施都唔錯,好值得支持,非常推薦。一坐低,首先每人派一包濕紙巾清潔,防疫措施做得唔錯。小龍蝦蟹子沙律紫菜係用嚟包住蟹子沙律食嘅,沙律調得好好味,用紫菜夾住食,開胃又好玩豚骨湯麵朋友點嘅,我試咗啖湯,好醇滑,豬骨味好香蝦味噌豚骨湯麵呢個係我點嘅,豚骨湯底加咗味噌同埋蝦,更加濃味,同埋有鮮味,我更加鍾意呢個。日本叉燒係屬於偏瘦嘅叉燒,肉質都幾嫩,唔會鞋。而溫泉蛋真係好好味,半熟嘅狀態,加上入味,正煎餃子係白菜餡嘅餃子,一面有微微燶,煎得啱啱好自行調製隱藏口味,有辣芽菜、蒜蓉、七味粉等等,哩啲調味料俾大家去調配鍾意嘅口味,餐廳都有貼住介紹可以點整,可以調配獨一無二嘅鍾意嘅口味
一坐低,首先每人派一包濕紙巾清潔,防疫措施做得唔錯。

豚骨湯面
豚骨湯麵
朋友點嘅,我試咗啖湯,好醇滑,豬骨味好香
煎餃子
係白菜餡嘅餃子,一面有微微燶,煎得啱啱好
2020-03-20
$100 (Dinner)
豚骨湯面