今晚約左好友打邊邊兩個新界人揀左呢間日式居酒屋我地揀左美國牛頸脊餐$496/2位湯底揀左養生藥膳醉雞鍋(當歸、杞子、北芪、黨參、淮山、當歸粉、蟲草花、紅棗、花雕、鮮雞件、雲苓)滾左之後先飲啖湯,真材實料好香當歸味,超多蟲草花,雞肉嫰滑,正呀!豚肉方面我地比較喜歡鹿兒島茶美豚肉眼多過五花腩豚肉,肉質滑d無咁肥牛肉方面比較喜歡美國特選級牛板腱多過美國牛頸脊,同樣係前者肉質比較嫰滑,後者比較瘦,但兩款都重牛味蔬菜方面:冬瓜片叫左兩碟,吸晒湯汁好有冬瓜盅feel豆類製品:豆腐嫰滑重豆味~蜂巢豆腐、豆卜&山根吸晒d湯無得頂。即炸響鈴超出色,我地前前後後叫左6件,非常脆口,浸1秒真係絕!韓國年糕係長條形~非常煙un估唔到萵荀打邊爐都幾夾~爽同軟都好正芝士年糕外脆內軟~芝士超多炸包皮薯條好驚豔~外脆咬落有d煙un,唔得好油三重芝士大蝦反卷都唔錯,芝士味幾濃青瓜螺肉正常味道粟米香甜,本身想叫牛油粟米,不過已經賣晒必飲生蠔麵豉湯~蠔味幾突出愛蠔人士可以試下飲品櫃自取~都幾多款式揀有烏龍茶、嘉士伯醇滑、獅威啤酒、罐裝汽水、包裝飲料、男山冷清酒等我地拎左烏龍茶同男山冷清酒清酒有大細size,我拎左支大,由於
今晚約左好友打邊邊兩個新界人揀左呢間日式居酒屋

我地揀左美國牛頸脊餐$496/2位

蔬菜方面:冬瓜片叫左兩碟,吸晒湯汁好有冬瓜盅feel
豆類製品:
豆腐嫰滑重豆味~
蜂巢豆腐、豆卜&山根吸晒d湯無得頂。

韓國年糕係長條形~非常煙un
估唔到萵荀打邊爐都幾夾~爽同軟都好正
芝士年糕外脆內軟~芝士超多

炸包皮薯條好驚豔~外脆咬落有d煙un,唔得好油

三重芝士大蝦反卷都唔錯,芝士味幾濃
青瓜螺肉正常味道
粟米香甜,本身想叫牛油粟米,不過已經賣晒
必飲生蠔麵豉湯~蠔味幾突出愛蠔人士可以試下

飲品櫃自取~都幾多款式揀
我地拎左烏龍茶同男山冷清酒

清酒有大細size,我拎左支大,由於朋友揸車唔飲得,可以自己獨飲
飲嚟都幾清,唔算太濃
即使酒量淺都可以一試

甜品方面
甜品方面:我地揀左雪糕泡芙一人一粒、草莓雪糕&焦糖餅味雪糕
泡芙一口一粒,唔錯
另外兩款雪糕都唔錯唔太甜
兩個人加埋一$546~100mins任食真係超飽

調味料亦自由加,仲有日本生雞蛋好多選擇
店員們親切有禮會主動加湯&收碟
上菜速度都好快~
下次想試安格斯既套餐
2024-01-17