2023-10-01
原來係海運 LCX最上層 除咗停車場之外仲有個觀景位 可以俯瞰整個維港 尋晚仲掛住Full Moon 🌝 香港真係好靚之後食位於LCX 中間嘅Pizza Maru尖沙咀分店係新開 之前係旺角都未吸引到我去試 但尖沙咀分店特色可以透過落地玻璃望住維港進食 而且仲有2款分店限定 !雖然舖頭座位都算多 但安排座位上比較差叫到我張籌號時行過去 話執緊檯埋緊單 但轉頭安排左下一張籌入座 唔止我 另一批客都有同樣情況 但職員都馬上安排返感覺人手不足 只係安排一位職員負責帶位所以我都體諒佢忙中有錯🤫Beverage Menu 蒜香牛油炸雞薄餅配黑芝麻曲奇批邊每款薄餅都有分Regular 10吋同Large 13 吋其實2個人叫10吋都食唔曬 總共有六件首先批邊係鬆軟嘅 黑芝麻曲奇都唔奇怪 可以試配料都有十款包括薯角 燈籠椒 蘑菇 紫洋蔥 馬蘇里拉芝士 車打芝士 蕃薯慕絲 炸蒜片 意大利香芹 蒜蓉牛油醬 其實賣相好豐富 但味道真係不敢恭維 又甜又鹹 如果配炸雞 個底其實可以只係用芝士 實無死 但又要加蕃薯 變到好奇怪而且炸雞分量算少同細舊 係炸雞粒同埋食完之後要不停飲水 實在太重味精!炸鮮魷不過不失啦
仲有個觀景位 可以俯瞰整個維港
每款薄餅都有分Regular 10吋同Large 13 吋
其實2個人叫10吋都食唔曬 總共有六件
首先批邊係鬆軟嘅 黑芝麻曲奇都唔奇怪 可以試
而且炸雞分量算少同細舊 係炸雞粒
同埋食完之後要不停飲水 實在太重味精!
炸鮮魷
不過不失啦 上檯之後即刻食 真係熱辣辣