2018-11-28
呢間冰室開業以來, 日日都大排長龍, 今日多得朋友預早攞位, 唔洗等太耐。今朝趕住返工連早餐都冇食, 呢餐決定放肆一下, 點個雜扒餐。鐵板雜扒餐配黑椒汁$88雜扒餐很有份量, 有齊豬、牛、雞、腸仔同煙肉。雞扒肉厚嫩滑; 豬扒連骨, 半肥瘦煎得焦香; 薄身牛扒, 肉質柔軟。醬汁有3款選擇, 揀黑椒汁就最惹味。配上薯菜, 波浪紋薯條香脆無比。炸雞脾 $33雞脾炸到金黃色, 熱度十足, 咬開脆脆雞皮, 內含豐富肉汁, 做到皮脆肉嫩。 蛋白杏仁茶 $30 (跟餐半價$15)跟餐叫飲品或餐湯都有半價!呢杯杏仁茶加上蛋白, 滑上加滑, 而且甜度唔高, 讚!值得一提, 冰室每朝7點開始就有新鮮出爐麵包賣。蛋撻 $9/隻蛋撻有齊牛油皮同酥皮兩款, 我同朋友都鐘情牛油皮, 一人一隻當作飯後甜品。蛋撻皮夠晒鬆脆, 厚薄適中, 如果蛋漿厚啲就prefect啦。
鐵板雜扒餐配黑椒汁$88
炸雞脾 $33
蛋白杏仁茶 $30 (跟餐半價$15)
值得一提, 冰室每朝7點開始就有新鮮出爐麵包賣。
蛋撻 $9/隻