2018-03-06
住左係太古多年,區內既餐廳好多都有食過。前排發現左哩間食法國菜既餐廳哩個係散叫既Menu 哩個係set dinner 既menu 拒既happy hour 係3pm -10pm 今晚同屋企人黎一行四人,叫左1個signature set dinner for 2 ($788),再散叫左1個Lobster Linguini ($238) share湯x2 🥣叫左法式洋蔥湯,味濃但唔會覺得咸同傳統周打蜆湯,正常味道Starter x1 叫左田螺Main course x2叫左煎牛柳配牛肉汁(唔記得影相,但抵讚既係爸爸叫well done 肉質都唔鞋口👍🏻)&香煎龍利柳配牛油香飯🤤條魚煎得好香,啖啖肉散叫: Lobster Linguini 龍蝦好多膏,唔係大隻但面既份量都唔小。Drinks x2Milk tea Peppermint tea with honey (熱飲就算叫花茶都無額外收錢👍🏻)Dessert x1 朱古力心太軟 (就算跟餐都無hea我地架😆)氣氛唔錯,員工服務幾好不停加水收碟格離幾台都係黎HH, 又有家庭客。一定會再黎👍🏻🤘🏽
前排發現左哩間食法國菜既餐廳
哩個係散叫既Menu
哩個係set dinner 既menu
拒既happy hour 係3pm -10pm
湯x2 🥣叫左法式洋蔥湯,味濃但唔會覺得咸
同傳統周打蜆湯,正常味道
Starter x1 叫左田螺
Main course x2
&香煎龍利柳配牛油香飯🤤
條魚煎得好香,啖啖肉
散叫:
Lobster Linguini
龍蝦好多膏,唔係大隻但面既份量都唔小。
Drinks x2
Milk tea
Dessert x1
朱古力心太軟 (就算跟餐都無hea我地架😆)
氣氛唔錯,員工服務幾好不停加水收碟
格離幾台都係黎HH, 又有家庭客。
一定會再黎👍🏻🤘🏽