2016-07-09 275 views
屋企樓下開咗間新嘅餐廳,出名食日式沾麵!標榜湯底係由日本直送!成日經過都見到超多人排隊,今日專登同老公落去試吓!餐廳開11點半,我哋早15分鐘落去排隊!開門前十分鐘左右職員會出嚟派點菜紙,之後會直接幫我地落單! 所以一坐低之後好快就有得食!餐廳環境一般,鋪面好細,得20個位左右!呢排天氣好熱,成30幾度!感覺餐廳入面冷氣唔夠,老公未食已經出晒汗!仲有幾隻蚊滋飛黎飛去,都幾騷擾吓!我地點左一碗大勝軒沾麵、一碗特盛沾麵加一碟餃子!兩款沾麵嘅湯底其實一樣,只係特盛多一塊叉燒同埋一隻味玉(蛋)!麵可以揀「凍」或者「微暖」!我揀咗微暖、老公就揀凍!麵可以揀200g或者250g! 兩者價錢一樣!麵質幾彈牙,口感不錯!湯底幾濃味,唔算太油,不過我嫌唔夠熱!叉燒算鬆化,不過好細舊!偷食左老公嘅味玉,雖然唔係流心,但味道不俗!餃子正常的好味!整體食物質素OK!但係環境認真麻麻!埋單$200!如果唔使排隊,都可以一試嘅!
我地點左一碗大勝軒沾麵、一碗特盛沾麵加