我是一個特別喜好湯的人 尤其是中式湯 燉湯更為最喜愛的😍難得今日去太古城 聽聞係誠品書店入面有一間《椰小盅燉湯專門店》好出名🤗餐牌上每個湯都有註明功效 非常細心❤️賣點係椰小盅🤔故明思意係用原個椰子原盅燉湯🤤好處係燉出黎既湯好香甜的椰味👍。蟲草花干貝土雞燉鮮鮑 (HK$85)+$9飯餐(椰小飯,雞翼,菜圃)今日點左蟲草花干貝土雞燉鮮鮑燉湯 功效:平肝固腎 提升免疫力🤩味道好滋潤鮮甜 仲好足料真係有鮑魚架🤭勁香椰味 超好飲 🤤平民價格 富豪級享受 CP值極高👍 另外加了$9飯餐 即有一個細份紫薯飯 一隻雞翼及菜圃 紫薯飯纖維多 飯裡仲有粟米和南瓜籽 感覺好健康😋菜圃配飯味道更佳 而雞翼相當入味 只需加$9 超抵👍。食物:7/10價錢:7/10環境:6/10。椰小盅燉湯專門店 (太古城中心)太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L106號舖。

食物:7/10
價錢:7/10
環境:6/10

椰小盅燉湯專門店 (太古城中心)
太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L106號舖

• 蟲草花鮮鮑魚燉土雞