Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_cafe============📍太古抵食之選 -- 師父飯堂🧔🏻💛小編前排睇到介紹,知道鰂魚涌工廠大廈入面有一間好抵食,而且仲係黃嘅餐廳💛🤤於是就同咗男朋友一齊去試🤤雖然餐廳係要上樓,但係都座無虛席🙈食食下仲見到出面要排隊添🙈店舖裝修好有家嘅感覺,坐得舒服😝--------------⭐️黑松露蟹肉濶蛋麵餐($75)小編係超級黑松露控梗係叫咗一個嚟試吓啦🤪首先一上份量係超級多!🙈女仔最好share食🤭小編食咗半碟都飽到上心口最後要打包🙈男仔食應該都會好飽😹黑松露好香,醬汁creamy掛滿每條闊蛋麵,每啖都係rich好滿足🤤蟹肉份量都好慷慨,仲要係真蟹肉唔係蟹柳🙈闊蛋麵亦煮得好好,係al dante嘅口感🥰整體出色😝-------------⭐️芝士咖喱海鮮焗飯($62)呢個係男朋友食嘅,但係因為我食完自己麵都好飽😂所以冇試到,但佢嘅評價都唔錯👍-------------⭐️紅菜頭蘋果汁(+$2)飲品係跟餐嘅,飲落酸酸甜甜好養生🤤--------------整
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_cafe
============
📍太古抵食之選 -- 師父飯堂🧔🏻💛
--------------
⭐️黑松露蟹肉濶蛋麵餐($75)
-------------
⭐️芝士咖喱海鮮焗飯($62)
-------------
⭐️紅菜頭蘋果汁(+$2)
飲品係跟餐嘅,飲落酸酸甜甜好養生🤤
--------------
整體嚟講環境舒適,食物大份而且質素唔錯💛聽聞午餐時段都好多人叫外賣,喺附近返工嘅朋友仔不妨試吓😙去開鰂魚涌嘅話都可以去支持下呀🤗
賣相:7.3/10
味道:7.9/10