同朋友敍舊當然就要去一間靚餐廳打下卡食下野啦,太古城中心嘅餐廳大部份都係連鎖店,剛剛好俾我地見到呢一間裝潢設計上充滿少女心嘅餐廳 — SP Flower & Tea Room 🌸每款午後套餐均配有手工濃湯 及 咖啡|南非草本檸檬茶|檸檬水|SP精選茗茶西班牙橡果黑豚肉伴青蘋果洋蔥醬丼 $138一整塊黑豚肉扒足足有一個碗口嘅大小,份量好似非常之多,一開始我諗住會食唔晒,不過飯嘅份量唔多,所以係剛剛好一個女生嘅份量👍🏻 黑豚肉嘅口感軟腍,肉味鮮甜,再配上佢地自家製嘅青蘋果洋蔥醬,好清新好容易入口,自家製嘅醬汁配上黑豚肉令味道提鮮!朋友就選擇左一份窩夫:自選窩夫 配帕馬風乾火腿 $142SP窩夫附上蕃茄素菜沙律|意大利青瓜|蜜糖

每款午後套餐均配有
手工濃湯 及 咖啡|南非草本檸檬茶|檸檬水|SP精選茗茶