2013-02-19 78 views
2月8日出左去食飯,因為我地都唔係好舒服,所以想食粥,但係德福食粥的地方都只有兩間選擇,兩間都係貴嘢,我地揀左池記,嘩,食碗粥加一個小食之類要50幾蚊,有咩理由係咁貴呀!!我叫左一碗艇仔粥及桑寄生蛋茶,同事叫豬軟骨飯,飲熱薏米水,另一個叫水餃撈麵,桑寄生蛋茶,跟住有香茜肉碎湯飯熱飲,皮蛋廋肉粥配紅油三寶(水餃,雲吞,韮菜餃每樣兩粒).同事話佢個碗粥係好味的,我見都有好多皮蛋及廋肉,其實粥底好綿身的,賣相都討好. 但係三寶就麻麻地,賣相都一般啦,佢都食唔晒.皮蛋廋肉粥同事話味道OK,我都覺得我碗艇仔粥味道OK,有魚片,魷魚,花生,粥底都幾綿的,我第一次食艇仔粥有魚片,大碗的,桑寄生蛋茶有一隻雞蛋,紅棗,蓮子幾粒,幾甜及潤的,好味.同事話紅油三寶麻麻地. 另一毎同事話佢碗啺飯好難食,其實賣相已經唔吸引,佢話唔知食緊咩.好慘.仲有係薏米水賣相都好GOOD,不過係加左薑,辣得滯唔得.

仲有係薏米水賣相都好GOOD,不過係加左薑,辣得滯唔得.

2013-02-08
$52 (Lunch)