2013-08-23 1829 views
細佬好LIKE 食雞煲,如果想近又唔洗排就會去朋友餐舖食,但想更滋味就要去荃灣一品喇但每天都會好掙扎,因為次次都排到癲架知道一品喺土瓜灣開左分店一於去試下啦大約9點鐘去到,食店喺地庫,落到去樓底都唔算矮喎!我地四個人坐卡位,仲有獨立電視添,可以睇住COOL魔食雞煲大大杯凍檸茶~~~食雞煲有大大杯凍檸茶真係爽呀,咁大杯都係29蚊炸!茶味又十足,仲有成一個半檸檬添熱辣辣雞煲~~~我地揀左小辣的雞煲,雞雞整得好入味,雞肉都好嫰滑,微辣帶一點麻先食左個雞煲,食哂雞雞就可以加水打邊邊喇!A5安格斯牛牛~~~好"林"好有牛味喎,脂肪分佈都好好喎即炸響鈴卷~~~係即炸的貨式,唔油仲好香脆,吸入湯汁,正呀珊瑚蚌~~~新鮮好味通菜~~~夏天當然食通菜啦,好嫰好味粉腸~~~是冷藏資,但吸收哂湯汁又幾正喎仿鮑片~~~無特別手打墨魚滑~~~味道很好,墨魚滑又好彈牙金菇~~~又是吸收湯汁之選水餃~~~味道不錯喎,餡料又好多喎,皮又夠薄貢丸~~~普通貨式桂花蚌~~~鮮甜味美,熟後爽爽脆脆好味真係好飽!好味全場都算幾爆架起,一路都有人入座;雖然係地庫,但又唔係好嘈;侍應的服務態度都幾好不容易,上菜及收碟的速度都好快

但每天都會好掙扎,因為次次都排到癲架

知道一品喺土瓜灣開左分店一於去試下啦

大大杯凍檸茶
雞煲

先食左個雞煲,食哂雞雞就可以加水打邊邊喇!
A5安格斯牛牛
A5安格斯牛牛~~~好"林"好有牛味喎,脂肪分佈都好好喎
即炸響鈴卷
即炸響鈴卷~~~係即炸的貨式,唔油仲好香脆,吸入湯汁,正呀
珊瑚蚌
珊瑚蚌~~~新鮮好味
通菜
通菜~~~夏天當然食通菜啦,好嫰好味
粉腸 AND 鮑片
粉腸~~~是冷藏資,但吸收哂湯汁又幾正喎
仿鮑片~~~無特別
手打墨魚滑
手打墨魚滑~~~味道很好,墨魚滑又好彈牙
金菇~~~又是吸收湯汁之選
水餃
水餃~~~味道不錯喎,餡料又好多喎,皮又夠薄
貢丸
貢丸~~~普通貨式
桂花蚌
桂花蚌~~~鮮甜味美,熟後爽爽脆脆好味

真係好飽!好味

侍應的服務態度都幾好不容易,上菜及收碟的速度都好快喎!
2013-07-23
$250 (Dinner)
大大杯凍檸茶
雞煲