2013-01-07 480 views
老公呢排好鐘意去東大街搵食。不過發覺條主街都無太多可正正經坐低同又好味的餐廳。佢昨晚心血來潮想食日本菜, 便亂打亂撞在開飯網找到了八沢, 於是訂位試下。訂了星期日8點鐘, 我們遲了約10分鐘到達. 餐廳告知要多等一會。因店內很少地方, 所以我和小兒在店外大概食了10分鐘西北風, 終於有位了!坐下後立即點了個「三文魚帶子炒飯」, $52。諗住會好快上同埋等阿仔可以有個炒飯打底。不過這度菜差不多最後先到。不過等待原來真係值得的! 唔講點解住。我們又叫了人氣食品例如: 廣島蠔肉碎烏冬$68 (阿仔唔好烏冬都食了好多), 豬頸肉串燒 (好肥美), 蒜蓉太子貝(個醬料夾埋檸檬勁好吃, 同埋太子貝係成隻元貝, 有埋橙色的邊圍住白色的帶子, 但係好多油, 要好味就唔諗得咁多), 牛舌串燒(因我們有牛舌情意結, 覺得都ok juicy好食)。白鱔串燒, 大蔥雞肉串燒, 和明太子雞翼串燒只屬一般。早知試三文魚腩串燒, 好似幾多人點。講番個飯, 原來佢等埋幾個order一次過炒。不過上碟已經見到好多料同埋唔太乾。原來佢都係用咗太子貝和三文魚dices來炒, 好正! 好多蔥和洋蔥的香味。食咁多item都只

食咁多item都只不過係$261! 原來好似無加一架!

美中不足係, 佢地開頭無俾水或茶給我們, 後來我地頂唔順問佢地先俾! 似乎唔係好夠職員。
不過啲姐姐都好甜美和友善, 讚!

2013-01-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 三文魚帶子炒飯
  • 廣島蠔肉碎烏冬